nedjelja, 29. siječnja 2012.

Ploča

Prošle godine od kume sam dobila uokvirenu svoju sliku. Moram se pohvaliti da sam na slici super ispala. Sliku sam stavila na policu u boravku da se malo gledam. Muž me zamolio da ju maknem jermu ta slika izgleda kao da sam umrla pa on sad drži moju sliku za uspomenu. Ja sam to i napravila, a iskrena da budem okvir me nije baš previše zaveo. Već neko vrijeme od njega namjeravam napraviti ploču za poruke i to sam tek sad i napravila. Takvu ploču već dugo namjeravam napraviti, već sam prije čitala po drugim našim i stranim blogvima  da su mnogi slično napravili pa sam odlučila da je vrijeme da i ja napravim isto. Zaboravila sam uslikati okvir prije bojanja, drgi put ću biti opreznija i sve od prve do zadnje poslikati. Okvir je bio smeđe boja pa sam ga obojala bijelom akrilnom bojom. Poleđivnu okvira premazala sam drvofixom i pažljivo zalijepila tkaninu pazeći da ne nastanu nabori i da je cijela površina glatka. Crnu gumicu pažljivo sam stavila na podlogu od tkanine kako bi mogla označiti na kojim mjestima trebam staviti vruće ljepilo i tako ih zaljepiti. Još na okvir jedan cvjetek i moja ploča za poruke je gotova.

Odmah sam si stavila račun za potsjetnik da moram zamijeniti Miushkine papučice za manje.

Nadam se da vam se dopada!

Pusa, bok!





subota, 28. siječnja 2012.

Malo sam se....

Da, jučer sam se malo prošetala po gradu, morala sam obaviti neke sitnice vezano za rijavu djeteta, a kako taj moj prvi izlazak u centar ne bi prošao nezapamćeno malo sam se i dotjerala. Moš' mislit mačka obukla čizme na petu, kaput, dugi šal i torba u ruke. A di su jučer bili frajeri da me vide?! hahaha... Pola toga nisam obavila jer naravno nisam imala sve papire, obzirom da sam išla pokisla kući morala sam svratiti u Bonotex (dućan s tekstilom) i kupiti par novih krpica. Između jučerašnjeg dojenja, presvlačenja pelena, bojanja bojanki i kuhanja pronašla sam vremena i za par novih cvjeteka.

Nadam se da će proljeće uskoro pokucati na vrata.


Uživajte u ovim proljetnim tonovima!





četvrtak, 26. siječnja 2012.

Karmela

Nakon tri godine u kompletno novom naselju stekla sam i prijatelje, vjerojatno doživotne jer ćemo se još 27 godina (dok ne otplatimo kredite) morati gledati. Karmela je majka dvoje male djece (4 i 6), supruga i od neki dan nezaposlena. Ima dobre i loše strane, o lošima neću jer ne bi bilo ok, a i nisam ih previše dosad vidjela. Ona je žena koja je neiscrpna receptima i idejama što skuhati te idejama kako od ostatka današnjeg ručka napraviti ručak za sutra. Ovo ljeto smo satima znale sjediti na klupi u parku dok su se naše djevojčice neumorno igrale. Razgovori su uglano bili o čem drugom nego o hrani i o našim krevativnim pothvatima. Ne samo da joj kuhača dobro stoji u ruci i dobro joj služi, ona je spretna i sa šivaćmo mašinom. Već sam masu stvari od nje naručila samo još nisam donijela materijal, bljak za mene. Zato ću vam predstaviti njezinu kolekciju sitnica koje šije, a hranu koju kuha ostavit ću samo za sebe.

Karmela Poklonjera

subota, 21. siječnja 2012.

WooHoo

Moru raznih kreativaca pridružila se jedna mala livada prepuna finih cvjeteka. Da, i Sanjushka ima profil na WooHoo-u slobodno bacite pogled, hihihi....

Sanjushka Cvjeteki i WooHoo

petak, 20. siječnja 2012.

Prvi mjesec

Da, danas moj sinko ima mjesec dana. Zar je proslo vec mjesec dana od trudova, bolova? Porod je trajao cijelu noc. Tocno u ponoc dobila sa trudove koji su bili u razmaku od 10 minuta,u pola 2 5min., a u 2 2 min, tad sam vec bila u boksu. Bez epiduralne,normabela,samo sa 2 spazmexa koji nisu bili od velike pomoci rodila sam Hrvoja u 9.40 ujutro. Od velike pomoci bio je tim iz Merkira, docent Dujic, dr. Stasenko, jos neki doktor, dva specijalizanta, dvije babice, neonatalog, njegov specijalitant i djecja babica. Od velike pomoci bila mi je mama od Mijinog prijatelja iz vrtica koja u bolnici radi i sa mnom je prosla skoro kroz cijeli porod, od srca joj hvala. Nije proslo bez sivanja, nema veze jer sm za 15 dana sjedila i naveliko hodala. Ostalo mi je oko 7 kg,nadam se da ce to uskoro nestati. Roden je sa 4120 g, a iz bolnice izasao sa 3950 g. Sad je vec dosta velik, zanima me koliko je dobio, znat cu za tjedan dana. Po noci spava, budi se svaka 3-4 sata, a po danu malo slabije jer bi samo visio ma cici. Uglavnom je dobar. Unatoc tome sto sam sad stalno doma svaki dan se sminkam, pravim frizuru i lakiram nokte, ne zelim se zapustiti. I da, cak uspjevam naci vremena za sebe i napraviti koju kreativnu stvarcicu. Sve u svemu, ovaj mjesec je bio super. A sad idem u krevet jer se uskoro moram buditi i nahraniti dijete.


Laku noc!

Pusa!


Published with Blogger-droid v2.0.2

srijeda, 18. siječnja 2012.

BROWNIES

Dragi blogu,

nakon skoro godinu dana naš blog pregledan je preko 2000 puta. Juuuuppppiii!!!!

Mislim da je ovo idealna prilika da vas sve počastim jednim brzim, odličnim, prefinim receptom. Riječ je o browniesima. Jednom sam čitala da ''brownies'' znači smeđi kolač. Naime, oni se prave sa čokoladom pa su naravno i smeđi. Dolaze iz Engleske, režu se u kocke i postoje razne kombinacije sastojaka. Browniesi su idealan kolač za popodnevno grickanje uz kavu ili čaj. Inače, volim ovakve jednostavne biskvitne kolačiće pa je i ovaj nestao dok si rekao ''keks''. Ovaj recept pronašla sam u jednoj kuharici sa kolačima koju sam kupila uz jedne dneve novinejoš prije 5 godina, a ovaj kolač sam pekla preko nekoliko puta i uvijek se pojeo za jedan dan.

SASTOJCI:
4 jaja
10 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg margarina za kolače ili maslaca
75 g očišćenih i grubo sjeckanih oraha
175 g šećera
1 vanilin šećer
10 dkg brašna

+ 200g kuvertire ili čokoladne glazure

POSTUPAK:
1. razlomljenu čokoladu i margarin rastopiti i lagano ohladiti
2. jaja, šećer i VŠ pjenasto izmiksati te im dodati smjesu od čokolade i brašno, te na kraju žlicom umiješati orahe.
3. peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 30 min.
4. preliti otopljenom kuvertitom ili čokoladnom glazurom

-nije potrebno kolač držati u frižideru
ČOKOLADNA GLAZURA: glazuru pravim onako kako me moja firmana kuma Jelica naučila, a to je: na pari otopiti 10 dkg i u otopljenu čokoladu dodati 3 jušne žlice ulja. Meni je ovakva glazura najbolja, ne puca i sjaji se.

SAVJET: prije nego prelijem čokoladu biskvit premažem pekmezom, ovaj put sam ga premazala pekmezom od šljiva, naravno najbolji je onaj koji ste sami napravili, kao npr. ja.


Uživajte i dobar tek!





Hvala vam!

Pusa!

ponedjeljak, 16. siječnja 2012.

Novi-stari zid

Obožavam okvire za slike. Već neko vrijeme ih kupujem ali ih do sad nisam stavila jer sam čekala dobre slike i ideju kako ih posložiti na zid. Ideja mi je došla ovih blagdana. Na vratima sam imala smeđi vijenac sa ljubičastim kuglicama (kupila sam ga lani za Božić na sniženju za 30kn). U Emezzeti sam kupila crne okvire (13*18 25 kn, 9*13 20 kn, imam još sivi 9*13 koji još nije pronašao svoje mjesto). U Plodinama sam kupila bijeli okvir od mdf-a (13*18 25 kn na sniženju) i još jedan crni (10*10 5 kn na sniženju, još nije našao svoje mjesto). U te okvire mjesto su našle crno-bijele fotografije moje djece, a sa vijenca sam skinula kuglice i zavezala mašnicu na njega. Konačno sam uredila zid koji je dugo bio gol i prazan. Sada taj zid daje posebnu toplinu mom stanu. Ostao mi je još jedan zid za urediti, već imam ideju samo trebam naći vremena i to napraviti.

Evo kako izgleda prije


I kako izgleda poslije



Nadam se vam se sviđa.

Pusa!

nedjelja, 15. siječnja 2012.

Rolada sa šumskim voćem

Obično kada pećem kolače imam neku zanimljivu priču za ispričati, ili zaboravim šećer staviti ili jaja, uvijek nešto. Za ovaj vikend spremala sam roladu sa šumskim voćem, samo što sam umjesto šumskog voća stavila maline. Prigoda je bila rođendan mog jedinog svekra. Moj svekrić je srčani bolesnik i strogo pazi što jede, pa mi se ovaj kolač činio da je baš za njega jer u kolač ne ide ni margarin a ni žumanjak kojeg moj svekar zaobilazi u širokom luku. Riječ je o beze korama koje se ispeku za pola sata a kasnije podsjećaju na lisnato tijesto. Krema je vrlo jednostavna, naravno riječ je o šlagu. Ovo je super jednostavan i osvježavajući ljetni kolač kojega će vrlo brzo i lako spremiti i oni malo manje spretni u kuhinji. Recept možete pronaći ovdje .

Uživajte u kolačiću!

Evo kako je meni ispalo


subota, 7. siječnja 2012.

Narudžba

Nekupujem baš često preko interneta jer sam se nekoliko puta razočarala. Često se dogodi da to što sam htjela u stvrnosti ne izgleda kao na slici. Kod tine.b sa bloga "mojnakitic" svidio mi se jedan lančić pa sam ga odlučila naručiti. Nakon što sam naručila i platila,paketić mi je stigao u roku 2 dana, a meni je trebalo malo vise da ga podignem u pošti. Nakon dva odlaska na poštu (1.put nisam imala osobnu) nisam mogla dočekati da ga otvorim. Lijepo,jednostavno,jedinstveno,unikatno pakiranje sa porukicom i malim poklončićem za Miushku. Porukica me oduševila jer baš sličnu uputim i ja curama koje naruče moje cvjeteke. Tina.b svaka ti čast,svoj nakitić odmah sam stavila oko vrata i prošetala ga,prekrasan je.


Published with Blogger-droid v2.0.2