petak, 2. prosinca 2011.

Lampino novo ruho

Trebala mi je lampa, pa sam otišla kod tate u garažu malo pročačkati po njegovom ''smeću''. Naime, moj tata skuplja svakakve gluposti po garaži, od starih okvira, ogledala, lampi, šalica...sve što drugima ne treba on uzima i sprema u garažu, zašto to radi vjerojatno ne zna ni on sam pa ni ja.
Postolje lampe bilo je plavo, a sjenilo bež sa nekakvim uzorkom. Iako je na jednom mjestu postolje okrhnuto ona nije bila korištena. Sada je sjenilo sivo sa tamno sivim i srebrnim cvjetovima, a postolje je bijelo.

Evo kako sam to napravila. Postolje sam obojala bijelom skrilnom bojom, mislim da sam negdje već spomenula da nisam neki stručnjak za korištenje akrilne boje pa sam morala jedno 3 puta preći bojom kako se ta plava ne bi vidjela. Sjenilo je plastično, a na tu plastiku zalijepljena je tkanina koju sam ja lagano odlijepila kako ne bih potrgala taj plastični dio i zalijepila tapecirung koji sam kupila u obližnjem dućanu sa zavjesama i tkaninama (metar tapecirunga 70 kn, uzela sam 30 cm, pa me koštalo jako malo novaca, cca 20 kn). Sjenilo sam premazala drvofixom i polako i lagno prislanjala tapecirung gladeći sa rukom kako ne bi ostali nabori. Višak materijala sam odrezala ali samo ostavila na vrhu i na dnu centimetar tapecirunga kojeg sam zaljepila s vrućim ljepiliom s unutarnje strane. Mislila sam još na vrhu i na dnu zalijepiti satensku traku no nije bilo potrebe jer lampa i ovako izgleda super.

Ako imate lampu ne sviđa vam se pokušajte naraviti nešto slično. U tatinoj garaži ostala je još jedna, a ja sam kupila materijal sa ružicama, pa će vjerojatno i Miushka dobiti novu lampu!

Prije


Poslije
Slikice mi i nisu neke, nemojte se ljutiti, ali mi se nije dalo slikati, uljepšavati... Neki drugi put, sorry!
Nadam se da vam se sviđa, meni se jako sviđa i puno je ljepša uživo nego na slici.

3 komentara:

  1. Zbilja je lijepo ispala :) Puno je truda u nju uloženo, svaka čast !!

    OdgovoriIzbriši
  2. Lampica sad izgleda kao prava dama sa stilom :))

    OdgovoriIzbriši
  3. upravo se odlučih restaurirati svoju lampu pa tražim ideje, ova tvoja lampica mi je baš šik!

    OdgovoriIzbriši