subota, 20. listopada 2012.

Mala curica za malu curicu

Prije godinu dana Miushki sam kupila bijelu dolčevitu koju ona naravno, niti jednom nije obukla. Već dugo planiram na njoj nešto napraviti. Konačno je stigla ta srijeda i dolčica je zabljesnula. Na nju sam našila malu curicu od ostataka raznih materijala.

Evo ukratko kako sam to napravila.
Potrebno:
papir, olovka, šestar, ravnalo, škare
ostaci raznih i šarenih tkanina
majica
šivača mašina, konac
pribadače

Na papir nacrtajte lik koji ste zamislili (ja sam zamislila curicu), odredite koji će dijelovi biti od kojeg materijala te dio po dio izrežite, tako ćete dobiti kroj od papira. Sad po tom kroju izrežite tkanine.
Pribadačama pričvrstite komade tkanine na majicu na željeno mjesto (ja sam se poslužila ljepilom u sticku umjesto pribadačama kako se ne bi tkanine pomicale prilikom šivanja) i ušijte na mašini cik-cak bodom. Tako napravite sa svim komadima tkanine. Nogice sam ostavila da vise tako da kad se Miushka bude kretala nogice će se lijepo njihati i ostavljati dojam kao da se i curica kreće.
I to je to. Za ovakav make over majice nije vam potrebna mašina jer isto možete napraviti sa iglom i konce samo što će taj posao trajati nešto duže.

Evo i slikica






Nadam se da vam se sviđa, a sad jurim, imam jednu vrlo važnu oavezu o kojoj ću vam pisati u idućem postu.

Pusa!

Broj komentara: 10: