četvrtak, 1. ožujka 2012.

Finger food

Neki dan bili su nam Kagi (Karlo) i njegovi roditelji. Kagi je Miushkin prvi prijatelj i prvi dečko od prvog dana u jaslicama, a i mi odrasli smo se ''kliknuli''. Trebalo je smisliti s čim ljude počastiti. Razmišljala sam o narescima, ali to je nekako već dosadno i gotovo svakodnevno. Odlučila sam napraviti male pizza pužiće i hrenovke u lisnatom jer sam bila sigurna da će se to djeci svidjeti. Pokraj nečeg slanog trebalo je napraviti i nešto slatko. Nakon prelistavanja interneta i moje bilježnice s receptima odlučila sam se za kolač ''crnac bez jaja'' kojem sam u čokoladnu kremu dodala maline.
Sve se pojelo.
               Danas su opet bili. Ne znam šta da kažem. Moja Miushka se uz Kagija pretvori u monstruma, tornado, uragan...neprepoznatljiva je. Nema što nisu radili, od plašenja bebe, skakanja, trčanja, ljubljenja, skidanja, skoro su poplavu napravili u kupaoni, do pokakanih gaća. Strahota. Palile smo crtiće da se malo smire, nema šta nismo probale,  ali đaba (ili džaba), Tina (Karlova mama) i ja bile smo potpuno bespomoćne. Nadam se da ćemo se idući put vidjeti u parku.

Pizza pužići

1/2 kg llisnatog tijesta
20 dkg šunke za pizzu
20 dkg goude
20 dkg šampinjona
kečap
origano

Šunku i sir narezati na tanke trakice, dodati im očišćene i na ploške narezane šampinjone, pomiješati sa kečapom i origanom. Lisnato tijesto razvaljati i na tijesto staviti smjesu od šunke i sira. Tijesto oprezno smotati u roladu i rezati na komade debljine 2 cm. peći na 200 stupnjeva.

Hrenovke u lisnatom

3-4 mala paketića hrenovki
1/2 kg lisnatog tijesta

Hrenovke prerezati po pola. Tijesto na tanko razvaljati i izrezati na trake cca 1,5 cm širine. Polovice hrenovki omotati sa trakama lisnatog tijesta. Poslagati na tepsiju za pečenje i tijesto izbockati sa vilicom, akko želite možete premazati jajetom, posuti sezamom... Peči na
200 stupnjeva.

Oba receptića su vrlo jednostavna  i nisu neka mudrost. Vjerujem da je večina vas takvo nešto već pravila, pogotovo vi koji imate djecu. Nek' vam posluži kao ideja što napraviti kad vam drugi put budu dolazili gosti.


Evo i ''crnca bez jaja'' sa malinama


Ovih dana sam napravila svoje prve naušnice ikad. Zar nisu dobre?


Do idečeg čitanja.

Pusa!

Broj komentara: 11:

  1. Izgleda da vam je bilo baš zabavno na druženju :) A to što si spremila je bez greške, rado bih sada prigrizla malo tvog finger food-a :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super druženje, bitno je da klinci uživaju!
    Klopica.....mmm njam!:)
    A prve naušnice...baš su zgodne.

    OdgovoriIzbriši
  3. he he, više nemam malih klinaca pa sam zaboravila kak to izgleda kad su zajedno :))
    Recepti su odlični kao i tvoje prve naušnice
    pozz

    OdgovoriIzbriši
  4. Jao sve zgleda prefino! S ovako nečim ću se počastiti kada skinem kile xD A naušnice su totalno kjut! Svaka čast :)

    OdgovoriIzbriši
  5. mmmm gove na grickanje, a naušnice super!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. jao kako sve izgleda ffino a naušnice su prekrasne pozzzz

    OdgovoriIzbriši
  7. naušnice su ti fakat sjajne, kolač izgleda mljac (mislim da će bit isproban jer obožavam maline), a što se slanih zalogajčića tiče- sad sam gladna. a to nije dobro ;-9

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. taj sam kolac radila mnogo puta i svaki put bi ga se tesko zasitili. vrlo je jednostavan i jako ukusan.

      Izbriši
  8. I am sure this piece of writing has touched all the internet visitors, its really really nice article on building
    up new webpage.
    Visit my weblog :: cooking vegetables

    OdgovoriIzbriši
  9. Just as the name implies, these ugg boots are from Australia,
    that happen to be crafted from twin-tier merino wool.
    Buy cheap UGG boots visit: When you are looking at purchasing for the reason
    that, world-wide-web retailers offer all of them with
    lower prices compared to those from local sellers.
    So you will get that shoes, clothes, even bags for kids has be exquisite than before.



    Stop by my page ... louis vuitton

    OdgovoriIzbriši