četvrtak, 22. ožujka 2012.

TorbicaImam plavu kožnu torbicu koju sam kupila prije nekoliko godina u H&M u Austriji. U nju mi stanu mobitel, maramice i ključevi. Najčešće ju koristim i ona mi je zasigurno najdraža mala torbica koju imam. Sad kad imam šivaču mašinu odlučila sam napraviti novu i malo veću.

Potrebno vam je:
-materijal za vanjsku stranu
-materijal za unutarnju stranu
-škare
-metar
-pribadače
-zatvarač
-šivača mašina
Prije svega odaberite, odaberite materijal, neka on bude malo čvršći. Ja sam izabrala keper i ostatak materijala od dekora. Da, materijal vam je poznat, od istog sam napravila onu ploču za porukice.

Materijal izrezati na veličinu koju želite. Meni je trebalo za torbicu veličine 18x22 cm 20cm širine i 38 cm širine.

1. materijal izmjeriti i izrezati  te staviti jedan na drugog tako da je ona vanjska strana dolje, a unutarnja gore.

2. po širini presaviti 1 cm materijala i označiti ga pribadačama, također možete popeglati rub da vam bude lakše napraviti šavna mašini jer se na taj način materijal neće izmicati. Isto napraviti i sa drugom stranom. Provucite kroz mašinu.3. materijal preklopite i pribadačama spojite tkanine na mjesto gdje ćete ih spojiti šavom i provucite kroz mašinu. Isto napavite i sa drugom stranom.4. okrenite na pravu stranu kako bi dobili džepić.
Sad već počinje izgledati na torbicu.

5. pomoču pribadača spojite zatvarač (koristila sam dužinu 20cm) za džepić. Provucite kroz mašinu. Isto ponovit sa drugom stranom zatvarača, pazeći da vam je zatvarač otvoren jer drugačije ga ne bi mogli ušiti.

Ako je potrebno, rubove dovršite mašinom ili ručno.

Torbica je u nekoliko jednostavnih koraka gotova.


Nadam se da ste skužili kako i da vam se sviđa.
Idem ju isfurati u park.

Pusa!

Broj komentara: 9: