petak, 16. ožujka 2012.

Moja nova prijateljica

Istina je želje se stvarno ispunjavaju. Muž me sjeo u auto, odvezao u Emmezetu i ispunio mi životnu želju, kupio mi je šivaču mašinu. Na povratku kući svratili smo do trgovine s tekstilom i šivanje može početi.

Priča iz djetinjsta

Moja mama imala je šivaču mašinu. Šivala je krpe, stolnjake, zavjese, jastučnice, posteljine, haljine, kostime za maškare. Najljepša uspomena iz djetinjstva je ona kada me mama dok mi je bilo 5 god. probudila i dala mi dvije suknjice koje mi je tu noć sašila. Crvenu sa širokom crnom gumom i ljubičastu na žabice. S vrtićem smo išli na izlet u Grad mladih. Mama mi je obukla ljubičastu suknjicu i košulju sa velikom kragnom, bila sam kao bom-bon. Ne sjećam se baš svega tog dana, znam samo da sam se spuštala niz tobogan, na nešto sam zapela sa suknjom i rasparala ju. Plakala sam i bila užasno tužna radi toga. Koma.

Oduvijek želim šivaču mašinu, čak sam kao dijete imala igračku mašinicu, sjećam se da je bila roze boje i da su se u njoj rastopile baterije pa smo ju morali baciti. Želim kao moja mama šivati sve što i ona za sebe, svoju obitelj i svoj doma. Sada to konačno mogu.

Sašila sam stolnjak. Nije baš remek djelo ali mislim da je prilično dobro ispalo obzirom na to da nikad prije nisam šivala, da samo imam sjećanja na to kako je to moja mama radila i tutoriale sa youtubea-a.

Evo kako je ispao, nadam se da vam se sviđa.


Pusa!

Broj komentara: 14:

  1. za prvi put je odličan, a znaš onu izreku: vježbom do savršenstva! mogla bih i ja probati sebi napraviti stoljnjak... no ne nadam se tako dobrom rezultatu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zapravo nije komplicirano,materijal se izreze, porubi i doda se volan. drago mi je da ti se svida.

      Izbriši
  2. stolnjak je sladak, a i drago mi je da ćeš os sada lakše ostvarivati svije ideje!!!

    vjerujem da se želje ostvaruju, osobito ako nešto jako, jako želiš!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super! Stolnjak ti je odlično ispao, sigurna sam da ćeš uskoro naučiti sašiti sve što ti padne na pamet!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ma vježbaj, gledaj tutorijale i odlično će ti ići!

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja silno želim mašinu ali mene muž neće da iznenadi jer misli da bi mi to odmah dosadilo.. A ja tako žeeelim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. držim fige, to je i meni moj govorio pa je na koncu popustio.

      Izbriši
  6. Super ti je nova prijateljica! Ja bih jako voljela naučiti šivati! Odlično si to sašila!

    Što se tiče sjećanja iz djetinjstva - moja mama je heklala od kad znam za nju i meni najdraži odjevni predmet u malim godinama je bila crvena pletena haljina za zimu koju mi je napravila. Priča mi mama da sam ju nosila od kad mi je bila do pol lista pa sve dok mi nije bila kao minica :) (Znači od 2-ge do 5-e god)

    Na žalost ja nemam živaca za pletenje i heklanje (a dok imam mamu ni ne trebam imati :) ali me šivanje uvijek privlačilo - možda jednog dana i ja mog D natjeram do Emmezete :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma daj moraš ga nagovoriti, pa to se kupi jednom za cijeli život, držim ti fige.

      Izbriši
  7. ja si kupujem mašinu već godinamaaaaaa i niakako, moja baka je bila šilica i njena sestra, kod mene je više krenulo iglu u ruke, uživajte ti i tvoja nova frendica i da stolnjak je super ispao :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Super priča, moja mama ima mašinu, ja nemam ali moja kćer pita:"Zašto mi nemamo mašinu za šivanje?" Znači u dogledno vrijeme i ja ću kupiti mašinu za šivanje da i moja kćer može razvijati kreativnost. To je vječna tema-žene+šivača mašina.

    OdgovoriIzbriši
  9. Bravo dragice :) Super je ispao stoljnjak, a sigurna sam da će idući radovi biti još bolji! Najvažnije je imati motiva, volje i želje i onda će nagrada doći sama od sebe!
    I bravo za mužića koji ti je ostvario želju!

    OdgovoriIzbriši