subota, 31. ožujka 2012.

Fina tjestenina s tunjevinom

Bliže se posni dani. Sigurno mnogi od vas razmišljaju o tome što pripremiti za ručak na Veliki petak. Mnogi će taj dan provesti na poslu, a nakon njega brzo trčati u tgovinu po namirnice za Uskrs. Ako tražite nešto brzo i jednostavno evo ideje.
Tunu sa tjesteninom sprema naš striček kuhar u vrtiću, meni je to fino. Često to i sama pripremam jer mi  za taj ručak treba nešto manje od 20 min, a pojede se do si rek'o ''keks!''.

Za dvije osobe potrebno je:
 konzerva tunjevinu u komadima u suncokretovom ulju
2 režnja češnjaka
1 dcl soka od rajčice
bosiljak
sol
papar
sjeckani peršin
250 g makarona ili neke druge tjestenine

Tjesteninu skuhati u posoljenoj vodi. U dubokoj tavi popržiti tunjevinu bez dodavanja ulja jer tu koristimo ulje iz konzerve. Na poprženu tunjevinu staviti sok od rajčice, kratko neka prokuha te zatim dodati sitno sjeckani češnjak ili protisnuti češnjak. Kada češnjak počne mirisati tunjevina je gotova. U saft od tunjevine dodati kuhanu tjesteninu i promiješati. Posipati sa sjeckanim peršinom. Jelo obogatiti parmezanom i zelenom salatom.

Dobar tek.


Pusa!

1 komentar:

  1. E ovo je super jelo,baš često pravim,jedino kuham špagete:)

    OdgovoriIzbriši