utorak, 10. travnja 2012.

Imati dijete- imati kćer

Imati dijete najljepši je dar od Boga. Znam, jer ih imam dvoje. Prije skoro 4 godine rodila sam Miushku, svoje prvo. Za 5 dana bit će točno 4 godine stara.
Ne postoje riječi kojima bi roditelj mogao opisati svoju ljubav prema djetetu, to znaju svi oni koji imaju djecu. Ta ljubav nikada ne prestaje bez obzira da li je dijete malo, veliko ili već ima svoju djecu. Dijete okrene vaš svijet za 360° stupnjeva. Još u trudnoći misliš kako ćeš za 9 mjeseci imati bebicu, koju ćeš presvlačiti, hraniti, maziti, s kojom ćeš biti faca u šetnji ili na kavi. E, nije to baš tako. Onaj tren kada dijete doneseš iz rodilišta kući sve se prvim korakom u stan mijenja. Sad imaš jedan dodatak koji ti ne silazi sa cica, koji ne silazi s ruku, koji stalno plače, kaka, prlja, bljucka, ne spava... Zaboravi na duga tuširanja i kupanja jer te tvoja bebica u bilo kojem trenutku može pozvati a ti uvijek moraš biti dobro raspoložena i spremna na zabavu, hranjenje ili presvlačenje. Zaboravi na sate provedene pred ogledalom temeljito stavljajući make-up ili slažući kosu. Vrijeme je da usavršiš brzinsko šminjakanje i pravljenje frizure, jer neko vrijeme nećeš moći ko' prije. Zapamti to ne znači da prestaneš, ne daj Bože, samo to sad moraš raditi puno kraće.
Imati dijete nije tako strašno kao što se na prvu čini. Brzo ćeš se naviknuti na njega/nju, brzo će proći ta prva godina i s vremenom ćeš biti kao ona stara. Ha-ha moš' moslit onda će doći drugo....ha-ha-ha...

Svaka trudnica koju znam kaže:'' joj, ja bi tak curicu... to je tak super, možeš ju lijepo obući, ušminkati...'' Samo da znate to se može i sa dečkima.
Kad sam nosila Miushku nisam znala spol do 8 mj. trudnoće, mala je stalno imala prekrižene nogice i nije dala da joj striček doktor gleda među nogice. Već je tada bila fino odgojena. Tada sam htjela dečka, ali negdje duboko u sebi  znala da je to mala princezica. Nakon 17 sati u boksu, carskog reza rodila se moja Miushka u 7.30 ujutro, 15.04.2008. Prekrasno. Prvi put sam ju vidjela tek navečer preko stakla na 5 min., a u ruke dobila tek 4 dan njenog života. To nikome ne želim. Ti dani nikako se ne mogu vratiti. Vjerojatno sam zato nakon ovog poroda bebu čuvala i 2 sat nakon poroda da se to opet ne ponovi.

E sad ja imam curicu, sva važna u ormaru brojim količinu haljinica, košuljica, trakica, ma to će sigurno biti mala šminkerica. Tako je i bilo, ali ne dugo. Onaj tren kad je skužila da se može sama obući sve se promijenilo. Moja Miushka ima pun ormar prekrasnih haljina, šoseka, bluzica, prekrasnih hlača, ali ne.... ona ne izlazi iz tajica. Ne možeš se s njom dogovoriti. Rajfove i špangice nosi samo po doma, ma ne daj Bože da bi s tim izašla van. Svaki put kad odlazimo u grad hodamo pognute glave i pomalo se sramimo svog djeteta jer ona hoda ko' da je iz cirkusa ispala, još joj k svemu tome potkošulja visi iz hlača, ona se ne smije spremiti u hlače. Jedva čekam ljeto da se te potkušulje više ne nose pa da i moje dijete bar donekle izgleda pristojno. Stalno joj pokazujem ''gle ovu curicu, gle onu.., kako je ovo lijepo, a kako ono...'', ma kakvi ništa ne pali. Šminku čuvam na zadnjoj polici u kupaonskom ormariću jer je već toliko rasturena da ću uskoro morati nadopuniti ju ako se i ja poželim koji put našminkati, ako dođem na red pored svoje curice.
Ona je veliki talent, kreativna, sportski nastrojena, dobra curica, koja svaki dan mamu davi sa MTV-jem, Youtubeom, radijom. Ona je prekrasna curica koja se dnevno presvlači i do 6 puta, a najradije hoda gola. Ona je mamino zlato koje pomaže mami peglati pa svakodnevno vadi sve majice iz svog ormara, mama navečer  mora ponovno slagati.
Ona je tatina mala princeza koju tata mora na leđima nositi, s kojom tata mora boćati i igrati nogomet, srećom imamo idealan duuuugggiiii hodnik za sportske aktivnosti.
Ona je naša jedna i jedinstvena, naša mala Miushka s kojom jedva izlazimo na kraj, a bez nje je dan nezamisliv i prazan. Ona je moja najveća inspiracija i motivacija. Sve što radim radi s njom i za nju. Ona je naša Miushka i ja joj ovaj povećujem svaki post koji napišem ovaj tjedan.



Dok vi razmišljate o komentaru, odoh joj ja dati pusu.

Evo i vama jedna,

pusa!!!!

Broj komentara: 20:

  1. Aww kjut, sretan rođ maloj Miuški :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lijep post :) I sretan rođendan tvojoj curici :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Znam kakva je to sreca, imam ih i ja 3 srcuski doma!
    Srecan rodzendan preslatkoj lepotici i velika i sretna bila :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Moja su djeca velika-uživaj u djetinjstvu s djecom i sretan rođendan Mijuški.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno se stalno druzite i uvijek vam je super. Jedva cekam da moji porastu pa da mozemo voditu duge razgovore!

      Izbriši
  5. Zaljubila se i ja u Miushku!

    OdgovoriIzbriši
  6. Sve najljepše joj za ročkas,
    neka uvijek bude živa i zdrava i naravno uvijek sretna!
    Ja imam 3 i presretna sam što imam takvo blago, bez djece bi nam život bio prazan, pa makar koliko nam zadavali briga, svaki dan nam je poseban kad nam se onako bezbrižno osmijehnu ili izvedu nekakvu bedastoću očekujući da ćemo im oprostiti naravno :)
    Pusa i vama dvjema, ja upravo sada svoje otpratila na spavanje, ipak školske obaveze čekaju ujutro a bez puse za laku noć se ne ide :)
    pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti,ma bez puse se ne ide ni do wc-a... Obozavam ju ljubiti,a ona kad ju ljubim.

      Izbriši
  7. I always used to read post in news papers but now as I am a user of web therefore from now
    I am using net for posts, thanks to web.

    Here is my site ... BlackBerry Z10

    OdgovoriIzbriši
  8. It's in reality a great and useful piece of information. I'm glad
    that you just shared this useful info with us. Please stay
    us up to date like this. Thank you for sharing.

    Also visit my website - http://Dsvs-sote.de/board/index.php?title=benutzer:Tiabonner

    OdgovoriIzbriši
  9. Good article. I absolutely love this site. Keep writing!

    my web blog ... ephasic.org

    OdgovoriIzbriši
  10. Hi, this weekend is good in favor of me, as this point
    in time i am reading this wonderful educational piece of writing here at my house.


    Feel free to surf to my site ... http://Duch.mimuw.Edu.pl/

    OdgovoriIzbriši
  11. The nutrition guide is planned according sheet correctly is how to
    buy p90x nutrition plan as essential as performing the exercise.



    My web site %anchor_text%

    OdgovoriIzbriši
  12. Very good article! We will be linking to this great post on our website.
    Keep up the good writing.

    my homepage; site

    OdgovoriIzbriši