petak, 13. travnja 2012.

Tajice

U danima posvećenim mojoj princezici pokazat ću vam kako jednostavno i brzo možete sašiti tajice. Mi smo velike zaljubljenice u tajice i imamo ih u svim bojama i dužinama. Obzirom da ja najčešće nosim crne moja Miushka zahtjeva da ih i ona ima. Pošto crnih dječjih tajica baš i nema puno po dućanima morala sam ih sašiti. Napravila sam ih od svojih starih tajica.

Potrebno:
stare tajice (ili komad makoa)
dječje tajice (po kojima ćete odrediti veličinu)
gumica
šivaća mašina
konac
ziherica
pribadače
škare
kreda

Mako ili stare tajice preklopite, na njih stavite dječje tajice, obcrtajte ih kredom i režite velike tajice praveći oblik malih tajica ali za 1-2 cm više radi šava.

Izrezane komade raširite na podlozi tako da je ona vanjska strana prema unutra, a unutarnja prema van i pričvrstite ih pribadačama te prošijte kroz mašinu ravnim bodom.



Na nogavicama napravite rubove tako da presavijete materija za 1cm i porubite.


Možete dodati i ukras na nogavice pa je sad prilika za to prije nego ušijete nogavice. Evo što sam ja napravila. Od ostatka starih tajica napravila sam mala srčeka i pribadačama ih pričvrtila za nogavicu na željeno mjesto i onda provukla kroz mašinu naprijed i nazad jedno po jedno srce.



Spojite nogavice i pričvrstite pribadačama te ravnim bodom ušijte na mašini. Rubove možete i opšiti cik-cak bodom. Isto napravite i sa drugom nogavicom.


E sad ćemo napraviti gornji šav i utor za gumicu. Presavinite mjesto gdje ćete umetnuti gumicu, veličinu šava prilagodite širini gumice koju ćete staviti. Ja sam koristila širinu 1cm pa sam ostavila 1,5cm širinu. Pomoći pribadača označila sam mjesti gdje ću uvući gumicu pomoću ziherice. Ušijte od pribadače do pribadače pazeći da ste na početku i nakraju radili naprijed-nazad kako vam se ne bi odšilo.



Sad još gumicu ušijte koristeći cik-cak bod.


Nakraju sve šavove dobro popeglajte.





Nadam se da ste shvatili i da sam dobro prezentirala, mislim ipak sam ja samouka krojačica! Hi-hi-hi... Iduće sebi šivam.

Ne zaboravite na giveaway.

Pusa!

Broj komentara: 6: