Koliko zapravo volite jagode? Zašto ih volite? Da li volite baš sve od jagoda?
Ja volim ove naše domaće, hrvatske jagode. Ne volim španjolske ni ttalijanske jer su iznutra bijele, kisele su i ne mirišu, a vrlo često pola pakiranja bude trulo. Volim jagode jer one u sebi ne sadrže šećer i koliko god da ih pojedeš dobro jer se ništa neće zalijepiti na tebe. Jagode ne jedem ni sa šećerom ni sa šlagom nego čiste, oprane i hladne iz hladnjaka. Obično moj muž kupuje jagode jer kad ide sa posla prolazi pokraj plantaže jagoda, moram priznati da ima vrlo dobro oko i uvijek kupi pakiranje u kojem nema niti jedne trule jagode. U zadnja dva tjedna pojeli smo oko 5 kg jagoda, što hladne iz zdjelice, što u kolaču ili mufinu.
Htjela sam napraviti ledeni vjetar jer je njemu sad sezona jer je sezona i jagoda. Nisam ga htjela napraviti po receptu jer u njega ide 9 jaja. Inače ne radim kolače iznad 4 jaja jer ih obično pojedem ja pa bi mi o bilo malo previše. Počela sam sa beze korama od 4 bjelanjka u koje sam dodala mljevenih prženih lješnjaka, kore mi nisu uspjele pa je trebalo smisliti što napraviti jer je i krema već bila gotova. Malo sam prolistala po kuharici i evo što sam smislila.
BISKVIT
4 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
100 g brašna
50 g gustina
1 mala žličica praška za pecivo
Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg. šećer, vš i žumanjke umutiti i žlicu po žlicu dodavati snijegu od bjelanjaka uz stalno miješanje. Tome dodati brašno s gustinom i praškom za pecivo i lagano sve izmiješati. Peći na 180 stupnjeva 25 min.
KREMA
2 vrećice pudinga od vanilije
6-8 žlica šećera
700 ml mlijeka
125 g margarina za kolače
500 ml vrhnja za šlag
500 g narezanih jagoda
Skuhati dva pudinga sa 700ml mlijeka i šećerom po uputi na pakiranju i ostaviti da se ohladi povremeno miješajući. Od 500 ml slatkog vrhnja napraviti čvrsti šlag.
Kore prerezati po sredini da dobijete dvije kore.
Redati: kora- krema od pudinga-jagode-šlag-kora-krema od pudinga-jagode-šlag-sa ostatkom šlaga ukrasiti tortu.
Uživajte u ovim prekrasnim darovima prirode jer još malo pa će im proći sezona a šta onda...???
Ovaj vikend bila sam ponosna sestra, mislim ja sam uvijek ponosna na svog brata i sesru, ovaj vikend samo malo više jer je moja mala sekica imala promociju (dodjelu diplome), ona je prvostupnik ekonomije, zaposlena u jednoj poznatoj firmi u marketingu i upisala je 4 godinu, bravo seki!!!
Evo što sam joj poklonila.
Nadam se da vam se sviđa recept a i torbica!
Pusa!
Volim naše mirišljave slatke jagode, bez ikakvih dodataka ili samo uz Ledo šlag...... ili naravno u kolaču :D Tvoj izgleda jako lijepo... :) I ovaj poklončić je baš sladak!
OdgovoriIzbrišiNjam, njam, njam!!!
OdgovoriIzbrišivolim jagode jako :) i treba ih pojesti sad što više jer im je baš kratka sezona :( torbica je slatka :)
OdgovoriIzbrišiobožavam jagode, a bome mi je super i tvoj blog
OdgovoriIzbrišihttp://mj-mischmasch.blogspot.com/
Preslatka i torta i torbica :))
OdgovoriIzbrišiprelijepa je torta sigurna sam i fina a torbica je preslatka
OdgovoriIzbrišiVolim jagode, i mojim curama za rođendan uvijek radim tortu od jagoda, po sličnom receptu kao i ti:)
OdgovoriIzbrišiA torbica je baš slatka s tim volančićima:)
Drago mi je da vam se svida tortica, a i torbica. Nadam se da ce bar netko probati napraviti tortu jer je zaista lagana i jednostavna za napraviti.
OdgovoriIzbrišiTorta izgleda fino a torbica je super!
OdgovoriIzbrišiZvuči i izgleda slasno! Od dečka mama sadi jagode tako da mi imamo domaće i rijeko kad izdrže do faze izrade torte. Najčešće su pojedene onako direkt iz vrta ili s malo šečera kojeg sameljem sa svježom mentom, to mi je super kombinacija.
OdgovoriIzbrišiTortica je predivna,stvarno super..a jagode obožavam i to samo domaće,
OdgovoriIzbrišiKrasan ti je poklon za seku,vjerujem da si itekako bila ponosna:)
Super ti je torbica! Krasna izvedba, a i izbor materijala!
OdgovoriIzbrišiImaš li koji poseban dućan di kupuješ materijale?
Drago mi je da ti se svida torbica,u izradi torbica koristim 100%-tni pamuk i najcesce ga kupujem u Bonotexu u Dubravi
Izbriši