subota, 9. lipnja 2012.

Handmade


Volite li handmade?
Kupujete li handmade?
Ili ga samo gledate, škicate, komentirate, izrađujete.
Ja ga obožavam. Već sam skupila nekolicinu stvarčica, od nakita do lutkica. Ne znam zašto ali me tako jako privlače da im ne mogu odoljeti, još ako su s ljubavlju napravljeni nema boljeg. Neke stvarčice sam dobila, a neke kupila.
I sama izrađujem stvarčice. Od decoupagea do torbica, pa i oblekice za sebe i moje sunašce.
Počelo je još u osnovnoj školi u osmom razredu kada sam napravila torbicu od starih traperica. Bila je t torbica za maramice i ključeve koja je išla preko ramena a šivala sam ju ručno s debelom iglom i goblenom u raznim bojama. U srednjoj školi napravila sam nekoliko narukvica od šarenih perlica, jer je moja mama imala fazu nizanja perli pa sam joj se u tome pridružila. Danas radim cvjeteke za kosu koji se mogu nositi kao ukosnica, broš, rajf ili trakica za kosu i torbice (clutch torbice) od stopostotnog pamuka u shabby chic stilu. Moji radovi mogu se pronaći na mojem fejs profilu. Bit ću iskrena, nije da se prodaje kao lude, ali nema veze jer ja svoje cvjeteke i tako radim iz gušta, voljela bih da je više bar komentara ali nema veze, ne volimo svi isto.
Moj najnoviji ulov su naušnice iz nakit.tić tvornice, počastila sam se naušnicama kompletno handmade napravljene. Iako je njihova teta stvaralica Tina b. na svom blogu stavila link za tutorial ja sam se odlučila kupiti, tko zna možda ih jednom i napravim sama. Iz iste tvornice imam lančić, broš, magnet, nešto kupila, nešto dobila. Nedavno sam kupila prsten koji mi je totalno presladak, a njega je napravila Iva iz chic.byiva tvornice. Kupila sam također crne naušnice iz tvornice nakit.tina koje izrađuju moja najbliža, najduža, najstarija prijateljica Martina i njezina sestra Ivana. Slobodno svratite do njihovih dučanćića možda i vi za sebe nešto nađete. U nekim prijašnjim postovima sam već pisala o nekim ulovima sa kreativnih sajmova rukotvorina pa ću ih samo spomenuti, imam nešto od madeby.suzana, sedam.metara.na.kvadrat, mojdecoupagesvijeti još par kreativaca kojima nažalost ne znam ime.
Htjela bih si kupiti još koju lutkicu od madeby.suzana i nešto iz tvornice a-nakit. Nadam se da ću si te želje uskoro ispuniti.

E sad kao kupac rukotvorina, a i kao prodavač dat ću vam par savjeta. Neka vaš handmade bude jedinstven, neka bude prepoznatljiv, napravite ga s puno ljubavi, uživajte u njihovoj izradi, prenesite na njih svu onu pozitivnu energiju kojom ih stvarate tako da ta energija pređe na onog tko će to nositi i koristiti. Kada isporučujete svi+oje radove onda neka to bude u nekoj originalnoj vrećici koju ste također vi izradili, to može biti od stare koverte, vrećica od papira, tkanine, škarnicla sa vašim prepoznatljivim potpisom i podacima gdje vas se može naći. Kad svoje radove šaljete, šaljite ih u kovertama s mjehurićima i pažljivo ih umotajte u novinski papir kako se artikl ne bi pri slanju oštetio. Pri izradi rukotvorina pazite da se ne vide ostaci ljepila, konca, boje jer nitko ne želi dati novce za oštećenu, nedovršenu stvar. I uvije, uvijek, uvijek radite sve s puno ljubavi.

Chyc by Iva


Nakit.tić

nakit Tina
 I par novih cvjeteka iz moje radionice.



Nadam se da vam se sviđa i da ćete možda i za sebe naći nešto handmade u jenoj od ovih tvornica, tko zna možda i u mojoj.

Pusa!

Broj komentara: 11:

  1. nakit je jako lijep i ja kupujem nešto kad mi se svidi što je netko napravio nije mi problem kupiti broševi su baš lijepi

    OdgovoriIzbriši
  2. Puuuno gledam i snimam i škicam ne bi li mogla sama napraviti...obožavam novi izazov...Divim se uratcima drugih kreativaca i jaaako cijenim handmade!!!Ponekad i kupim...Bilo bi to i više , ali lova.....mogla bih satima obilaziti sajmove rukotvorina:):)

    OdgovoriIzbriši
  3. volim, nosim, kupujem, trampim!

    p.s. u pravu si, sexy!

    OdgovoriIzbriši
  4. Tvoji broševi su mi baš zakon, kad se zaposlim na To Buy listi si mi ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Tvoji mi se cvjeteki baš sviđaju... boje su jako lijepe :) A i ovo što si kupila je divno :)

    OdgovoriIzbriši
  6. ja kupujem i cijenim handmade, ali, naravno, ako je kvalitetan. a tinin asortiman mi puni sobu odavno... :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja imam tvoje cvjetiće (dobila) i još dosta handmade stvarčica, neke sam kupila a neke dobila:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja volim handmade, nešto sam kupila, nešto dobila, a nešto i izrađujem. Volim da je kvalitetan, pedantan i lijepo izrađen (baš onako kako si napisala)...isto tako se i ja trudim da moje stvarčice koje napravim budu takve, jer ih stvarno radim iz gušta.
    A tvoji cvjeteki, ma preslatki su...volim cvjeteke:))

    OdgovoriIzbriši
  9. meni su tvoji cvjetići jako slatki, makar rijetko nosim dodatke tog tipa. I rajfovi. I torbice. Zato, let it be.

    OdgovoriIzbriši
  10. alo dragička, superrr su ti sve stvarčice, vidim nova zurkica je tu i odlična ti je, uz ovaj nakit, taman pogođeno, lajkam sveee i hvala :)))

    OdgovoriIzbriši