srijeda, 15. kolovoza 2012.
LCHF Schwarzwald torta
LCHF moj je novi režim prehrane. Mogu se pohvaliti da sam od 5.7. do danas lakša za čak 5,5 kg. Iako sam još na početku u ovom periodu uspjela sam dovesti red u svoj jelovnik i u svoj život. U početku sam se bojala odreči se kolača i slatkiša, ali to više nije problem jer sam na netu pronašla mnoštvo različitih recepata za LCHF slatkiše i kolače.
Kako imam običaj svojim voljenima pripremiti tortu za ročkas to sam napravila i ovaj vikend svojoj najdražoj ženi, mami. Nakon par pročitanih recepata i uputa u LCHF-tu napravila sam Schwartzwald tortu sa vrlo niskim udjelom ugljikohidrata. Ako ste uz nešto što ćete moći pojesti bez grižnje savjesti onda je to ova torta.
Za biskvit potrebno:
5 jaja
120 g mljavenih badema
150 g šećera (tj 115 g fruktoze ili neke druge zamjene za šećer koja mijenja 150g šećera)
50 g kakaa u prahu
1 prašak za pecivo
150 g maslaca
Odvojitit bjelanke od žumanjaka. Maslac, žumanjke i šećer izraditi s mikserom. U njih dodavati bademe, kakao, pzp, izraditi u finu smjesu i dodati im žlicom čvrsti snijeg od bjelanjaka. Peći u namašćenom okruglom kalupu promjera 24 cm na 180 stupnjeva oko 30 min.
Za kremu:
500 ml milerama
500 ml vrhnja za šlag
1 kremfix
1 teglica kompota od višanja
1 čep ruma
Od vrhnja i kremfixa napraviti čvrsti šlag te u njega dodati mileram, izraditi s mikserom. Višnje procijediti, u sok od višanja dodati rum.
Biskvit razrezati na tri kore. Koru staviti na tacnu ili tanjur i lagano podliti sa sokom od višanja i rumom, na koru staviti trećinu kreme i na nju višnje. Na to druga kora, podliti ju sa sokom, staviti trećinu kreme i višnje, kora, podliti ju sa sokom i ostatak kreme razmazati po i oko torte. Ukrasiti po želji.
Tortica je za 5, ali ono stvarno!
Više o LCHF pročitajte ovdje.
Pusa!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Torta je genijalna,a i tvoj uspjeh skidanja kila..svaka čast!
OdgovoriIzbrišitorta i mršavljenje, inspiracija za mene :) :)
OdgovoriIzbrišiTorta izgleda fantastično! :)
OdgovoriIzbrišinjaaaam kako si je lijepo ukrasila stvarno prelijepo dekorirano meni bi bilo žao rezat
OdgovoriIzbrišibravo, čestitke na trudu i uspjehu, a torta je krasna. i sretan rođendan mami :)
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiTorta izgleda predobro, a vjerujem da je i tako fina!:))
OdgovoriIzbrišiA za kile, svaka čast!!
Looks so yummy!!!
OdgovoriIzbrišiIt is very yummy.
IzbrišiSchwarzwald je moja najdraza torta! Morat cu probati ovo za moj rodendan (hvala Bogu imam 6 mj izgubiti jos kila do tad! hahaha!!!).
OdgovoriIzbrišiNe mogu naci tvoj email - ajde javi se meni na alittlerandr@outlook.com da se nademo. :)
Ovo moraš probati, ako ćeš raditi donesi komad i dođi na kavu, ili ja dođem k tebi.
Izbrišimoj mail je sanjahajsek@gmail.com, uostalom znaš gdje živim i gdje me uvijek možeš naći, u našem parkiću.
Sretan rođendan mami, tortica je krasna!
OdgovoriIzbrišiSchwarzwald mi je najnajnajdraža torta, a pravila sam je samo jednom (mislim da je bio neki recept u kojemu je pisalo "vrijeme propreme: 4 sata", a meni se to rasteglo na 6 sati. Tako da... samo jednom :)
OdgovoriIzbrišiOve tvoje slikice izgledaju tako primamljivo!
P.S. Dobila si nagradicu na mom blogu :) Jednu slatku ;)
Hvala za nagradicu. Meni je trebalo za ovu oko 1 sat, ali ne računam vrijeme hlađenja.
Izbrišiisprobat ću tortu, hvala na receptu.
OdgovoriIzbrišiPrijateljica koja je na LCHF izgubila je puno kg u par mjeseci,kaže da nikad u životu nije bila vitkija. Ali to je puno više od dijete. Stil života koji mi je blizak. Osim kad zamiriši friško pečeno tijesto, ali neka to bude iznimka!
Svaka čast za kile, i ja sam u programu.
Drago mi je zbog tvoje prijateljice, nadam se da ćemo i mi tim stopama.
IzbrišiPonekad treba malo i zgriješiti i nagraditi se sa finim pecivom ili kroasanom.
Proslijedila sam ti nagradicu, ali tek sad vidim da si je već dobila...nema veze slatka je ko tvoj blog...:)
OdgovoriIzbrišimmm,kako je ovo fino!
OdgovoriIzbrišiwow! Prava poslastica!
OdgovoriIzbrišiDraga na mom blogu te čeka nagrada :)