petak, 2. prosinca 2011.

Božićni ukrasi

Obzirom da svaki čas očekujem odlazak u rodilište odlučila sam danas s vama podijeliti još jedan post. Svake godine izrađujem božićne ukrase. Volim na boru imati pokraj kupljenih nešto što sam ja napravila, a svake godine ih i poklanjam svojim najbližima.

Napravila sam kugle od tijesta. Tijesto je vrlo jednostavno zamijesiti, koliko brašna toliko kuhinjske soli, malo vode, te zamijesite fino i glatko tijesto. Tijesto razvaljajte i pomoću modlica vadite oblike koje želite. Prije dvije godine radila sam srca, a ovaj put krugove. Pomoću slamke napravite rupicu kroz koju ćete objesiti ukras na bor. Svoje oblike sušite na toplom par dana dok se ne posuše sa obje strane. Pokušala sam ih obojati sa akrilnom bojom, no nije se primala i grudala se, mislim da je to zbog soli, pa sam ih pošpricala sa srebrnim lakom u spreju. Ove sličice su rižin papir sa uzorkom malih anđeleka koji su meni neodoljivi, ljepila sam ih sa razrijeđenim drvofixom. Kada se ljepilo osušilo rubove anđela sam prešla sa srebrnim linerom, a na kraju kad se i to osušilo lagano sam prešla sa akrilnim lakom da se malo zasjaji. Još na vrh tamno crvena mašnica i kugle su gotove! Jedva čekam da ih stavim na bor.



Smjesa od tijesta i soli vrlo je zgodna za rad sa djecom, slobodno stavite malo jestive boje i jestive arome za kolače da vam zamiriše. Neka vaše dijete istražuje boje i mirise i tako razvija svoja osjetila, opip, njuh, vid, motoriku ruku i kreativnost. Ako i pojede komadić tog tijesta ne brinite sve su to sastojci koje dijete može probaviti.

Pusam vas puno, i evo vam moja najdraža božićna pjesma uz koju mi se samo pleše i smije. Destiny's child-8 days of christmas .



Broj komentara: 7:

  1. uuu, još jedan post danas od tebe :) baš mi se sviđaju tvoji ukrasi za bor.. i ja se ovih dana razmišljam da li da napravim koji.. i hvala na ideji za ovo tijesto, jednostavno je za napraviti, a mogućnosti su nebrojene.. hvala! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Skroz su slatki!!! Ja sam mislila da si već u rodilištu, kad ono, ti zauzeta ugođajem!

    Svi su medeni, ali bacila sam oko na onog anđelka s dugim nogama!

    OdgovoriIzbriši
  3. super su ispali! Dođe mi da idem mjesiti ;) I imaš pravo, anđelki su prepreslatki!

    Sretno s porodom! Nadam se da će sve proć ok i da ćeš nam se brzo vratiti u blogerske vode :***

    OdgovoriIzbriši