nedjelja, 29. srpnja 2012.

Na more s bebom? Zašto ne!

Imate bebu i odlučili ste ne ići s njom na more, zašto ne?! Kao iskusna mama mogu vam reći da to nije tako loša stvar. Ispričat ću vam, tj. napisati kako je nama bilo 2 puta sa bebama.
Mogu reći da su mi ta dva ljetovanja bila sigurno najljepša.

Kad je Miushka bila beba, 3 mjeseca stara odveli smo ju na more. Tih 7 dana bilo je i više nego odlično. Nije bila neka spavalica, ali čim je udahnula morski zrak ''onesvjestila'' se i spavala satima te prvi put prespavala noć u komadu. Naravno, uz bebu ne možeš očekivati da ćeš s mužem plivati i maziti se u moru, na to možete zaboraviti, ali da se možete okupati to sigurno. Naizmjenice smo se kupali, on ju čuva je se brčkam, on se kupa ja ju čuvam. Naravno, i ona se kupa i uživa u vodi. Za vrijeme ručka ona spava, a mi uživamo u obližnjem restoranu u finoj klopici. Pa smo opet na plaži, ona više-manje spava, a mi se naizmjenice opet kupamo i sunćamo. Na večer šećemo, opet fino papamo, a ona opet spava. Ne znam što je to u morskom zraku da njima tako paše.
Ove godine stvar je malo drugačija jer se sad ne kupamo sami nego jedno je s njom u moru, a drugo s bebom na plaži. I tako u krug. Razlika između ta  dva ljetovanja je da ovo drugo ljetovanje nije tako opušteno jer se u isto vrijeme moraš baviti sa malim i velikim djetetom, zato nas je dvoje. Totalna uživancija! Srećom, naša djeca vole vodu i kupanje pa nije bilo naguvaranja da uđu u vodu ili plača na plaži.






Kada birate mjesto gdje bi s malom djecom otputovali onda birajte ona mjesta koja su vam blizu, jer ipak dijete mora sjediti 2-3 sata u autosjedalici. Stanite na jednom od odmorište na autoputu neka vaše dijete uahne malo zraka,a i vama će odmor od vožnje pasati. Birajte mjesto gdje je plaža prilagođena djeci i gdje ćete jednostavno moći parkirati kolica. Ne zaboravite ponijeti suncobran, vaše bebe su ipak još premale da bi ih izlagali suncu.

Kad se pakirate na put nikako nemojte zaboraviti liječničku iskaznicu, toplomjer i nešto za skidanje temperature jer nikad ne znate kad će ih potrefiti. Svakako ponesite kremicu za ubod insekata i otekline (ja savjetujem ''Kamagel''). Opskrbite se pelenama, vlažnim maramicama, kremom za sunčanje sa što većim zaštitnim faktorom, velikim količinama čaja i vode, te ako je vaša bebica počela papati kašicama. U svakom slučaju jeftinije vam je to kupiti prije u nekom od većih dućana nego plaćati skuplje po malim lokalnim trgovinicama ili ljekarnama.

Najvažnije, ne mojte zaboraviti fotić. Uslikajte svaki njihov osmjeh, svaki plač i zalogaj, jer to što sad proživljavate s njima više nikad nažalost nećete. Nevjerovatno je kako djeca brzo rastu.

Najbitnije, uživajte!







Pusa!

4 komentara:

  1. Odlični savjeti i preslatke slike :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš koristan članak, za nas sve koje nas ovo tek čeka.
    I ja ću svoju djecu jednog dana voditi sa sobom na more, zašto ne.

    OdgovoriIzbriši
  3. ja sam uvijek išla s roditeljima na more i kad sam bila jako mala i mogu reći da su mi to najljepša sjećanja :) :)

    OdgovoriIzbriši