nedjelja, 4. ožujka 2012.

Cupcakes

Jučer mi je trebala doći prijateljica sa obitelji. Trebalo je pripremiti nešto ukusno povodom njihovog dolaska. Nakon što sam dobro promislila odlučila sam napraviti cupcakes-e. Niisam ih još radila pa je ovo bila idealna prilika.
Za biskvitni dio, odnosno muffin napravila sam po receptu za browniese koje sam već mnogo puta radila i taj mi se recept činio kao najbolji izbor, jedino što sam promijenila u receptu je to da sam dodala prašak za pecivo.
Trebalo je napraviti kremu pa sam posebnno za tu priliku kupila novu štrcaljku (ili kako se već zove ono za dekoriranje s kremama). Odlučila sam napraviti dvije kreme, bijelu sa sirom i ganache (francuska krema od čokolade) s rumom.

KREMA SA SIROM
250 ml vrhnja za šlag
200 g krem sir
sok jedne naranče

Izraditi vrhnje u čvrsti šlag, dodati krem sir i sok od naranče te dobro izmiksati.

GANACHE
250 ml vrhnja za šlag
100 g čokolade za kuhanje
1 čep ruma

Vrhnje i izlomljenu čokoladu staviti na laganu vatru kuhati (paziti da čokolada ne zagori), kad se čokolada otopila i vrhnje počinje polako kipiti dodati čep ruma i ugasiti te pustiti da se dobro ohladi (kada se ohladi stisnuti će se).

Cupcakes-e sam ukrasila sa jestivim šarenima perlicama.

Moja prijateljica, inače jedna od najbližih, trebala je doći oko 4, u 15:40 sms-om je javila da neće doći. Navela je i razlog, ali je on meni potpuno ne bitam jer se ovo dogobilo već tko zna oji put. Ja sam se potrudila, potrošila, a onda izvisila. Drugi put dobit će kekse iz kutije. Nisu cupcakesi propali. Sve sam lijepe spakirala, pa i mezicu i pravac mami, ona je još napravila one moje pizza  pužiće od neki dan i baš smo se dobro počastili.



A sad laku noć.

Pusa!

Broj komentara: 8:

  1. kako sočno i slasno izgledaju! moram isprobati recept. prijateljici će biti žao kad na fotkama vidi što propušta! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš su slatki i sigurno jako fini.. ma najbitnije je da si se ti dobro zasladila kad je prijateljica već zeznula stvar.. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. cupcakes-i izgledaju prefino:))
    nikad ih nisam radila, ali obavezno moram...
    a prijateljici nek bude žao...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovo nije prvi put da mi je u zadnji čas otkazala, eeeee više neće.
      ;-)

      Izbriši
  4. Odlično izgledaju! Kada si uložila toliki trud bolje da su i ostali u obitelji :)

    Ali što mrzim te ljude koji otkazuju pet minuta prije sastanka, uf! Em zbog vremena koje utrošiša na njih (ipak mal pospremaš, pripremiš nešto..) em zbog stvari koje si mogla napraviti taj dan da nije bilo tog dogovora.

    Nego ove "kuglice" na vrhu su baš kjut, gdje si ih kupila ako smijem pitati? I jesu li fine? Jer ja sam kupila u getrou onaj paket za ukrašavanje što je podjeljen na 4 dijela (mrvice šarene, bijelo-zlatne točkice, čokoladne mrvice i još neke točkice, mislim roza) i k'o kamen su, uopće nisu jestive :\

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kuglice sam kupila u Lidlu, u paketiću su bile crno-bijele i šarene, nisu tvrde ko mali bombončići su, fine su. Cijena im je bila oko 9 kn.

      Izbriši
  5. ovo mi izgleda baš preslatko, super.. Isplati se uloženi trud kad ovako lijepo ispane, pa makar je ostalo u obitelji, meni se uvijek događalo da mi netko u zadnji tren otkaže bilo zbog kojeg razloga, pomalo me to ljutilo i bila sam razočarana, ali sad više ne jer ipak najljepše je kad moja dječica uživaju u nečem pa makar potrošila svo vrijeme svijeta, zadovoljna sam jer trud se isplati kad vidim osmijehe onih koji su to pojeli :)
    Lijepi pozzdrav !!

    OdgovoriIzbriši